Barcelona bolja od Szegeda, Montpellier od Koldinga

Liga prvaka za rukometaše

Barcelona bolja od Szegeda, Montpellier od Koldinga

A. Beganović

Odigrano je još pet susreta 3. kola Lige prvaka, a do druge pobjede stigla je Barcelona i to na gostovanju kod Szegeda (30:28).

Rukomtaši Szegeda pružili su dobar otpor favoriziranoj Barceloni, no na kraju nisu su uspjeli osvojiti niti bod. 

Kod Barcelone su najefikasniji bili Entrerrios, Jicha, Lazarov i Tomas sa po pet pogodaka, dok su Balogh i Kallman sa po sedam pogodaka bili najefikasniji kod Szegeda.

Vladimir Vranješ, bosanskohercegovački reprezentativac u dresu Szegeda, Vladimir Vranješ, nije se upisao u listu strijelaca.

Montpellier je na domaćem terenu bio bolji od Koldinga (30:25), a do pobjede su francusku ekipu vodili Mackovsek sa devet, te Dolenac i Toumi sa po pet pogodaka. Kod Koldinga su najefikasniji bili Anderson i Irming Anderson sa po devet pogodaka.

Motor je na domaćem terenu bio bolji od Skjerna (31:25), Vardar je slavio na gostovanju kod Kristianstada (30:25), dok su Baia Mare i Kadetten podijelili bodove (31:31).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.