Bh. kadetkinje od 16. do 20. januara na Ilidži

Nastavljaju se pripreme mladih rukometašica

Bh. kadetkinje od 16. do 20. januara na Ilidži

O. Lekić

Uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 16. do 20. januara obavit će drugi ciklus mini priprema.

U martu će naš ženski kadetski rukometni nacionalni tim igrati kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo. Naše mlade rukometašice snage će odmjeriti sa Norveškom, Slovačkom i Grčkom, a dvije prvoplasirane reprezentacije plasirat će se na smotru najboljih evropskih selekcija.

U okviru priprema za pomenute kvalifikacije naše mlade rukometašice su se u decembru okupile po prvi put, a za 16. januar zakazano je novo okupljanje i to na Ilidži.

Na prvo okupljanje pozvano je 37 igračica, dok se sada na spisku nalaze 23 igračice i to: Marta Gudelj, Ema Radmilović, Martina Šumelj, Andrea Lučić, Marija Gudelj, Sumeja Mujkić, Jelena Boto, Ivana Krešić, Josipa Bračić, Nikolina Čutura, Amina Oputar, Dragana Đurić, Dragana Boro, Mira Jošanović, Marija Vučić, Matea Nosić, Munevera Maslić, Edina Demić, Ivana Sikimić, Emina Dizdar, Matea Šumelj, Semira Bukvić, Ivana Drežanjak.

"Malo smo skratili spisak na kojem se nalazi i nekoliko igračica koje nisu bile na prvom okupljanju. Iskreno, malo mi je žao djevojčica koje ovaj put nisu na spisku, no u procesu smo stvaranja reprezentacija tako da moramo isprobati što više igračica", za SportSport.ba kaže trener kadetske reprezentacije Mersiha Sarajlić.

"Ovaj put ćemo zajedno biti pet dana što je odlično. U februaru ćemo imati novo okupljanje na kojem ćemo najvjerovatnije odigrati i dva prijateljska susreta sa nekom od reprezentacija iz regiona. Pred polazak u Slovačku imat ćemo još jedan ciklus priprema i nadam se da tamo nećemo razočarati. Već sam ranije rekla, najbitnije je to da smo krenuli raditi s mladim rukometašicama, a s radom će doći i rezultati", dodala je Sarajlić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.