BiH u grupi sa Slovačkom, Litvanijom i Kosovom

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2017.

BiH u grupi sa Slovačkom, Litvanijom i Kosovom

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas saznala svoje protivnike u kvalifikacijama za baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francusku 2017. godine.

Naša reprezentacija nalazi se u 1. grupi zajedno sa Slovačkom, Litvanijom i Kosovom, reprezentacijom kojoj će ovaj kvalifikacioni ciklus biti debitantski.

Samo će prvoplasirana ekipa u grupi izboriti plasman u doigravanje, pa stoga naši rukometaši pred sobom imaju zahtjevan izazov. Posebno se to odnosi na mečeve protiv Litvanije, koja nas je nedavno namučila u Cazinu i savladala na svom terenu.

Grupa 1: BiH, Litvanija, Slovačka i Kosovo
Grupa 2: Austrija, Finska, Rumunija i Italija
Grupa 3: Latvija, Ukrajina, Grčka i Kipar
Grupa 4: Portugal, Izrael, Estonija, Gruzija
Grupa 5: Češka, Turska i Belgija
Grupa 6: Holandija, Švicarska i Luxemburg

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.