Bosna BH Gas osvojila Kup

Studenti nastavili dominirati

Bosna BH Gas osvojila Kup

A. Beganović

Rukometaši Bosna BH Gasa osvojili su Kup Bosne i Hercegovine. U finalnom susretu najmasovnijeg takmičenja popularni Studenti rezultatom  37:27 pobijedili su Izviđač iz Ljubuškog, te su tako došli do duple krune i u ovoj sezoni.

Početak susreta nije nagovještavao laganu pobjedu sarajevske momčadi. Izviđač je većim dijelom prvog poluvremena pružio dostojan otpor favoriziranoj Bosni, no više od toga Skauti nisu mogli. U prvom dijelu na golu Bosne briljirao je Nebojša Grahovac koji je ukupno skupio 12 odbrana, te se tako na lijep način oprostio od sarajevske publike.

Na odmor se otišlo sa četiri razlike za Studente (18:14), a onda je u drugom dijelu na parket izašla jedna druga Bosna. Studenti su dodali gas, pogotovo u odbrani, pa su na početku drugog dijela napravili seriju 10:1, te tako riješili pitanje pobjednika.

Kod Bosne najefikasniji su bili Doborac sa 9 i Kapisoda sa 6 pogodaka, dok su kod Izviđača najefikasniji bili Matić sa 8 i Ilić sa 5 pogodaka.

Bosna BH Gas - Izviđač 37:27 (18:14)
Dvorana: Ramiz Salčin - Mojmilo. Gledaoca: 500. Sudije: Primorac i Sušić
Isključenja: Bosna BH Gas 6 minuta. Sedmerci: Bosna BH Gas 3 (3), Izviđač 7 (3)

BOSNA BH GAS:
Grahovac (12 odbrana), Uvodić (7 odbrana), Doborac 9, Pucelj 5, Kapisoda 6, Međić 2, Banić 5, Nekić, Vražalić, Arnaudovski 3, Melić 5, Bozoljac 1, Čaćić, Memić 1. Trener: Irfan Smajlagić

IZVIĐAČ:
Granić, Burić B (6 odbrana), Kvesić, Gruičić 1, Dominiković, Herceg 2, Matić 8, Radojević 2, Mucić, Boras 2, Perić 1, Ilić 5, Lovrinović 1, Burić S 2, Bošnjak 3. Trener: Silvio Ivandija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.