Bosna savladala Gračanicu i pobjegla iz opasne zone

Sarajlije slavile sa 32:29

Bosna savladala Gračanicu i pobjegla iz opasne zone

Rukometaši sarajevske Bosne su večeras na Mojmilu savladali Gračanicu rezultatom 32:29 i tako na najbolji mogući način završili jesenju polusezonu u Premijer ligi BiH.

Prvo poluvrijeme donijelo je opreznu igru obje ekipe, a Bosna je u finišu stigla do poravnanja i rezultata 14:14, kojim se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice viđen je bolji rukomet, a u finišu je viđena prava drama. Gosti iz Gračanice su desetak minuta prije kraja imali prednost od dva gola, da bi popularni Studenti do kraja utakmice stigli do rezultatskog preokreta i pobjede od 32:29.

Najefikasniji igrač Bosne bio je Ajdin Smajilbegović sa 10 pogodaka, a pratili su ga Burzanović sa šest i Rahimić sa četiri pogotka. U Gračanici su se najviše istakli Sumbić i Ilić sa po osam pogodaka, dok je Osmanhodžić postigao dva gola manje.

Za Bosnu je ovo bila peta pobjeda u sezoni, kojom je sarajevski klub pobjegao iz opasne zone. Sa druge strane, Gračanici je ovo bio sedmi poraz u sezoni i ovaj tim se sada nalazi na 9. mjestu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga, 15. kolo:

RK Bosna - RK Gračanica 32:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti