Bosna uvjerljiva protiv Gradačca, težak poraz Zrinjskog

Premijer liga za rukometaše

Bosna uvjerljiva protiv Gradačca, težak poraz Zrinjskog

E. Škorić, foto: A. Balić

Rukometaši Bosne deklasirali su Gradačac u utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bosna je očekivano izborila pobjedu protiv ove sezone očajnog sastava Gradačca, koji se bori za opstanak. Studenti su gubili jedino u petoj minuti, a ostatak utakmice imali su prednost.

Do kraja je Bosna slavila sa 15 razlike (38:23).  Istakao se Damir Efendić sa 16 odbrana, od čega i četiri sa sedmerca. Elmir Građan i Anes Bečić postigli su po šest golova, dok je kod gostiju Haris Pedić postigao pet golova.

Konjuh je sa 29:20 savladao Vogošću u Živinicama. Smajić je zabio osam golova, po pet Zildžić i Begić. Kod gostiju Selimović je postigao sedam, a Šahinovi pet. Četiri gola postigao je Omerović. Konjuh je ovom pobjedom zadržao četvrto mjesto na tabeli.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica je sa 33:31 slavila u Maglaju, dok je Sloga sa 23:20 bila bolja od Goražda. Zrinjski je poražen u gostima kod Izviđača u Ljubuškom s uvjerljivih 37:20. Josiš Ereš je vodio domaće sa devet golova, dok su po šest postigli Ante i Josip Grbaavac. U redovima Zrinjskog istakao se jedino Dinko Dodig sa pet pogodaka.

Rukometaši Dervente su vodili 17:11 na poluvremenu protiv Krivaje iz Zavidovića, da bi na kraju slavili sa 33:24. Marčeta je sa osam golova bio prvo ime domaćih, dok je Marić dodao 7. Bašić je kod gostiju zabio osam, a Avdić šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.