Sloboda Solana

Bulić: Ostvarili smo zacrtani cilj

Ubjedljivom pobjedom u kantonalnom derbiju protiv Gradačca, rukometaši tuzlanske Sloboda Solane oprostili su se od vjernih navijača kada je u pitanju jesenji dio Premijer lige BiH i utakmice u 2014. godini.

Poslije neizvjesnog prvog poluvremena, u nastavku su Solari slomili otpor gostiju i zasluženo slavili.

„U prvom dijelu smo htjeli da što prije stignemo do osjetnije razlike. Imali smo dosta tehničkih propusta i nismo uspjeli u tome. Kolektivnom igrom u drugom dijelu smo riješili pitanje pobjednika i na najbolji način se oprostili od vjernih navijača“, kaže Mirza Bulić.

Sloboda Solana će prezimiti sa najmanje 19 bodova na svom kontu. U povratničkoj sezoni u Premijer ligu BiH Solari su gotovo sigurno obezbijedili opstanak koji je bio primarni cilj.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

„Naš cilj smo ispunili. S obzirom na okolnosti, osvojenih 19 bodova je odličan rezultat. Nastojat ćemo da se u pauzi dobro spremimo i da u drugom dijelu sezone budemo još bolji“, dodaje Bulić, trener Sloboda Solane.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone Sloboda Solana gostuje kod Čelika u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.