Danska bolja od Katara, Bjelorusija od Mađarske

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Danska bolja od Katara, Bjelorusija od Mađarske

Rukometaši Danske slavili su pobjedu u večerašnjem meču 5. kola grupe D Svjetskog prvenstva u Francuskoj protiv Katara sa 32:29.

Danska je bolje otvorila meč pa su vodstvo držali sve do desete minute kada je Katar uspio da poravna na 6:6. Katar je do prvog vodstva stigao u 20-toj minuti kada su poveli sa 11:10, a odmah nakon toga postigli su i dvanaesti gol. Prednost su uspjeli održati do poluvremena pa se na odmor otišlo sa rezultatom 16:14 u njihovu korist.

Katar je na početku drugog poluvremena zaigra sjajno pa su u jednom trenutku imali vodstvo od 20:15, ali Danska je ipak u drugom dijelu drugog poluvremena ubacila u brzinu više pa su uspjeli u 49 minuti poravnati na 24:24. Do kraja su uspjeli da preokrenu prednost Katara i da slave i petu pobjedu na prvenstvu. 

Danska je završila kao prvoplasirana u grupi D, dok je Katar u drugi krug prošao sa četvrtog mjesta.

Katar: Roine 3, Capote 5, Al-Karbi 3, Murad 3, Alrayes 3, Sinen 1, Mallash 1, Madadi 4, Ali 5, Hassaballa 1.

Danska: Kirkelokke 7, Mortensen 3, Noddesbo 8, Svan 2, Lindberg 2, Toft Hansen 1, Mollgaard 1, Olsen 1, Damgaard 6, Andersson 1.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Bjelorusija je u okviru grupe C pobijedila Mađarsku sa 27:25. Obje ekipe idu dalje i to sa trećeg, odnosno četvrtog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi