Deset golova razlike za ostanak na liderskoj poziciji

Sjajna igra Čelika u Brčkom

Deset golova razlike za ostanak na liderskoj poziciji

O. Lekić

Sjajna utakmica i dobra igra rukometasa Čelika protiv solidne ekipe domaćina Lokomotive u Brčkom produžila je vodstvo Čelika na tabeli Premijer lige BiH.

Iako je Čelik vodio čitavih 60 minuta i po 11 golova razlike, Lokomotiva se do posljednjeg sudijskog zvižduka nije predavala. Obje ekipe su zaslužne što su gledaoci u dvorani Ekomske škole u Brčkom uživali u dobrom rukometu i muškoj rukometnoj brobi. 

Na kraju su aplauzom nagradjene obje ekipe. Čelik je još jednom bio prava borbena momčad koja dostojno reprezentuje grad Zenicu i svoj Klub. I ovom utakmicom i bodovima iz Brčkog, koji ima sjajnu školu rukometa - rukometaši Čelikapokazali da su najbolja sportska ekipa u Zenici. 

U ekipi Čelika nakon dužeg vremena igralo je svih 14 igrača koje je trener Milanko Savčić imao na raspolaganju u ovoj utakmici. U igru nije ulazio jedno mladi rezervni golman Rino Maros, a kadetski reprezentativac BiH krilo Eldar Mehić je za Čelik postgao i svoj prvi prvenstveni gol. Svoju šansu u datoj minuti iskoristio i srednji bek – mladi Adnan Begagić, na koga će trener ubuduće sigurno računati. 

Ovu utakmicu još karakteriše povratak u ekipu iskusnog ljevog krila Davora Kadića koji se vratio sa probe u Iranu i igrao cijelo drugo poluvrijeme umjesto Edvina Begovića, koji je odlično igrao u prvom poluvremenu i pružao odlične partije u utakmicama za vrijeme Kadićevog odsutva. Eduard Martić je idalje igrao povrijeđen (bolovi u leđima), ali je dao veliki doprinos igri i novoj pobjedi Čelika. 

Sjajnu utakmicu je odgirao pred svojom publikom Brčak Milan Duvnjak, koji već više od tri godine brani boje RK Čelika. Najiskusniji igrači Čelika Nermin Mujanović (postigao 8 golova) i golman Jasmin Hadžihasić Japi (imao 22 odbrane) su takođe pružili odličnu partiju, kao i Aldin Mehinović (postigao 8 golova). Drugim riječima 

RK LOKOMOTIVA- RK ČELIK - 24:34 (10:19)

Utakmica 8. kola Premijer lige BniH igrana u dvorani Ekonomske škole u Brčkom. Rezultat: 34:24 (19:10) za Čelik. Gledalaca oko 100. Sudije: Goran Ilić i Vedran Paleksić (oba iz Doboja), a delegat Srećko Delhunija (Lukavac).

RK LOKOMITIVA: Mihajlović, Janjić, Purić (2),Hercegovac (2), Benić (2), Petrović, Đurkić (5),Mijatović, Cuculić (1), Tešanović (6), Grab (6), Ristanić, Baraković, Mešamnović, Rikanović. Trener: Goran Vasić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK ČELIK: Dervenčić, Martić (3), Begagić Adnan, Mehić (1), Memić (1), Mujanović (8), Kadić (4), Hadžihasić (22 odbrane), Mehinović (8), Begagić Aldin (1), Zvekić, Jolović (1), Begović (1), Duvnjak (6), Maros. Trener: Milanko Savčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.