Dragan Marković ostaje selektor bh. rukometaša

Marković dobio povjerenje

Dragan Marković ostaje selektor bh. rukometaša

M. Šljivak

Dragan Marković ostaće selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, iako se proteklih dana vodila kampanja za njegovu smjenu.

Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, odlučio je na večerašnjoj sjedinici da Marković i dalje vodi najbolje bh. rukometaše, iako su proteklih dana mnogobrojni mediji u našoj zemlji pisali kako će njegovo mjesto zauzeti Bilal Šuman.

Iako je naša rukometna selekcija u posljednje vrijeme upisala nekoliko loših rezultata, Marković je sjednici Izvršnog odbora dobio povjerenje, te će ostati na klupi do januara 2016. godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Tada će po Statutu Rukometnog saveza BiH biti raspisan konkurs za selektora. Svi kandidati će biti u mogućnosti da podnesu prijave, a ako s uspjehom bude vodio bh. tim u narednim utakmicama, sigurno je da će Marković i tad biti glavni kandidat za selektorsku poziciju.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti