Dvije godine nakon Islanda: Može li se historija ponoviti?

Na današnji dan izborili plasman na SP

Dvije godine nakon Islanda: Može li se historija ponoviti?

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na današnji dan prije dvije godine ostvarila je historijski plasman na Evropsko prvenstvo.

Naime, naša rukometna reprezentacija prije dvije godine igrala je utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv selekcije Islanda. Iako je Island bio veliki favorit u ovom dvomeču naša selekcija je stigla do historijskog uspjeha i plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Naša selekcija je 7. jula 2014. godine u prvom meču baraža na domaćem terenu savladala Island sa 33:32, a revanš nas je čekao sedam dana kasnije u Rejkjaviku.

Iako su svi očekivali da će Islanđani anulirati zaostatak iz prvog meča tako nisu mislili naši reprezentativci koji su odigrali nezaboravan meč. Nakon velike borbe utakmica je završila 29:29 što je bio znak za veliko slavlje naših reprezentativaca.

Dvije godine kasnije ponovo nas očekuje revanš utakmica baraža za SP. Ipak, ovaj put situacija je mnogo teža za našu selekciju koja je u prvom meču u Švedskoj poražena sa 27:19. Međutim, sigurno je da će naši momci večeras u Skenderiji dati svoj maksimum kako bi pokušali ostvariti čudo ili u najgorem slučaju časno se oprostiti pred domaćom publikom.

Jedno je sigurno, našim reprezentativcima će večeras biti potrebna velika podrška u Skenderiji kakvu su imali i u Švedskoj. Naše je da se nadamo da momci mogu ponoviti historijski rezultat od prije dvije godine, a na njima je da večeras ostave srce i posljednji atom snage na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi