Dvojica Bosanaca pred milionskim nagradama!

Ko kaže da se ne isplati igrati rukomet?

Dvojica Bosanaca pred milionskim nagradama!

Svjetsko prvenstvu u rukometu po drugi puta u svojoj historiji igra se na tlu najvećeg kontinenta na svijetu, Azije, a nakon SP-a koje je 1997. godine ugostio Japan, 2015. godine najskuplji rukometni Mundijal ikada organizovao je Katar.

Mala, ali bogata azijska zemlja utrošila je milione na organizaciju Svjetskog šampionata, a sastavili su i respektabilan tim. Prava legija stranaca u kojoj se nalaze i dva Bosanca na pragu je velikog uspjeha.

Nakon što su proši grupu, a potom u osmini finala izbacili Austriju koja je igrala u grupi sa našom reprezentacijom, selekciju Katara očekuje četvrtfinalni duel sa reprezentacijom Njemačke, koja je na SP stigla na pozivnicu.

Iako su mnogo novaca potrošili da organizuju SP i sastave svoju reprezentaciju bogati Katarani neće štediti sa nagradama za svoje reprezentativce. 

Ukoliko se rukometaši Katara plasiraju u polufinale, svaki od njih će dobiti sportsko državljanstvo ove zemlje (državljanstvo Katara je gotovo nemoguće dobiti op.a), milion dolara u kešu, stan na vještačkom ostrvu Perl u Dohi, te po novog Maseratija. 

Danijel Šarić i Eldar Memišević, dvojica Bosanaca imaju priliku debelo zaraditi i profitirati u meču sa Njemačkom. Zaista se vrijedi boriti za sve ovo!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.