Gorenju veliki derbi, pet pogodaka Burića

Gorenje bolje od Celja

Gorenju veliki derbi, pet pogodaka Burića

A. Beganović

U okviru 14. kola rukometnog prvenstva Slovenije odigran je derbi susret u kojem je Gorenje, čije boje brane naši reprezentativci Senjamin i Benjamin Burić, savladalo Celje (30:29).

Rukometaši Gorenja su na teškom gostovanju stigli do zlata vrijedne pobjede s kojom su se učvrstili na vrhu tabele.

Skube i Šoštarić sa po šest, te Burić i Medved sa po pet pogodaka bili su najefikasniji kod  Gorenja, dok su Marguč sa devet, te Skube sa sedam pogodaka predvodili Celje.

Do pobjede i to očekivane stigli su i rukometaši Maribora, koju su slavili na gostovanju kod Sevnica (33:23), a naš reprezentativac Dejan Malinović nije se upisao u listu strijelaca.

Rukometna liga Slovenije, 14. kolo:

Celje - Gorenje 29:30

Sevnica - Maribor 23:33

Izola - Gorica 31:22

Jeruzalem - Krka 36:26

Ribnica - Krško 31:22

Trebnje - Slovan 32:23

Poredak: Gorenje 27, Celje 24, Maribor 23, Ribnica 18...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.