Izviđač deklasirao Slobodu

Premijer liga, 18. kolo

Izviđač deklasirao Slobodu

M. Šljivak

Rukometaši Izviđača savladali su večeras na svom terenu tuzlansku Slobodu rezultatom 34:20 u susretu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dominantno je tim Zdenka Grbavca stigao do 17. pobjede u sezoni. Tuzlanski rukometaši nisu imali apsolutno nikakve šanse, jer je tim iz Ljubuškog dominirao tijekom kompletnog susreta.

Već do poluvremena je Izviđač imao sedam golova prednosti (19:12). Bilo je jasno da bodovi ostaju u Ljubuškom, a u nastavku su domaći rukometaši maksimalno iskoristili svaku grešku gostiju iz Tuzle.

Na kraju je Izviđač slavio pobjedu od 14 golova razlike, a do pobjede su domaći tim vodili Josip Šarac i David Mandić sa po šest pogodaka.

Premijer liga, 18. kolo:

Izviđač - Sloboda (19:12) 34:20

Izviđač: Ivanković, I. Ereš, Grabavac. J.Ereš 5, Mandić 6, Marković, Čutura 1, Jarak 2, Šarac 6. Primorac 1, Ante Grbavac 5, Pavlak, Hristić 3, Rodin 4, Beljo 1.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Cerić 2, Husejnović 3, Sejdinović 3, Đulić 3, Kavazović 1. Hamzabegović 2, Abdi, Sabljić 3, Čamdžić 2, Jakić 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi