Jicha razbio Islanđane, Francuzi bolji od Alžira

Česi ubjedljivi protiv Islanda

Jicha razbio Islanđane, Francuzi bolji od Alžira

Za iznenađenje u grupi C večeras se pobrinula Češka koja je sredila Island 36:25. Isti taj Island koji je kolo ranije držao Francusku na konopcima.

Već do desete minute Island je imao pet golova zaostatka, Česi su  uspjeli odraditi dvije serije za velikih 12:4. Filip Jicha je bio nezadrživ, za 30 minuta je postigao osam golova. Tih deset golova je bilo nedostižno u nastavku za Islanđane koji realno nisu bili ni blizu.

Petr Stochl je bio odličan sa 17 odbrana, Jicha se zaustavio na 11 golova, dok je kompletna reprezentacija imala 62 posto realizacije. Iz kontri su zabili su 15 golova.

U reprezentaciji Islanda Gustavsson je sakupio 11 odbrana, Steinn Gudjonsson je jedini uspio postići pet golova uz šut 5/11. Zanimljivo, Atlanson i Hallgrimsson su zajedno šutirali 0/11.

Francuzi su protiv Alžira veliki dio posla završili u završnici prvog dijela. Sa plus tri, Francuska je otišla na plus sedam. Alžirci su opasno zaprijetili, spustili su se na -1, a onda je Guigou uvezao četiri gola, jedan je dodao Barachet i pet minuta prije kraja stvari su došle na svoje mjesto. Završilo je 32:26, Michael Guigou je predvodio Francusku sa sedam golova, Fernandez, Porte i Mahe su dodali po četiri. Massaoud Berkous je bio najbolji Alžirac sa 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.