Karabatić proglašen krivim zbog namještanja

Kažnjen sa 10.000 eura

Karabatić proglašen krivim zbog namještanja

Francuski reprezentativac Nikola Karabatić (31) proglašen je krivim, te je kažnjen sa 10.000 eura zbog namještanja utakmice iz 2012. godine. 

Jedan od najboljih rukometaša svijeta dok je nastupao za Montpellier učestvovao je u namještanju utakmice protiv Cesson-Rennesa, koji je u tom susretu slavio i kladioničarima donio zaradu višu od 300.000 eura. 

Karabatić i ostali optuženi igrači zanijekali su da su se kladili, no zbog sumnji u umiješanost u prevaru Karabatić je 2013. godine napustio Montpellier, te je posljednje dvije sezone proveo u Barceloni s kojom je ove godine osvojio i naslov europskog prvaka.

Po završetku suđenja Nikola Karabatić bi se mogao vratiti u Francusku, te sljedeće sezone ponovno zaigrati s bratom Lukom u istom klubu, Paris SG-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti