Selektor po dolasku u domovinu

Marković: Nezadovoljni smo, ali je ovo naša realnost

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se u domovinu nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru na kojem je zauzela 20. mjesto.

Nakon pobjede i četiri poraza u grupi B izabranici Dragana Markovića doživjeli su i dva poraza u President kupu od selekcija Bjelorusije i Rusije, što je na kraju pokvarilo ukupan dojam.

Odmah po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo selektor Marković, koji je izašao prvi i dočekan aplauzom malobrojnih navijača, stao je pred predstavnike medija.

"Jesmo nezadovoljni, vidjeli ste da smo imali šansu da odemo u drugi krug. Imali smo jednu lošu utakmicu protiva Austrije. Bilo bi nekorektno reći da smo tu utakmicu 'imali', oni su bili bolji. U utakmicama protiv Makedonije i Tunisa u kojima smo možda i bili bolji smo imali svoju šansu, ali očito smo još uvijek mali da pobijedimo u takvim mečevima. Poslije toga neću ništa komentarisati, taj President kup, nije na bilo ni do čega. Ispadanje nas je sigurno pogodilo, ali idemo dalje u borbu za neko drugo takmičenje. U svakom slučaju nosimo jedno veliko iskustvo sa ovoga prvenstva", rekao je Dragan Marković, selektor najboljih bh. rukometaša po dolasku u domovinu. 

Iskustvo igranja na Svjetsko prvenstvu sigurno će selektoru i njegovim izabranicima biti o velike koristi u budućnosti, a već ove godine očekuju ih preostale utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Vidjeli ste da se nosimo sa velikim i da igramo ravnopravno. Puno se njih smijalo kada sam ja rekao da je Katar jedan od favorita i da ulazi u završnicu, nije niko vjerovao da mi sa njima možemo da igramo. Igrali smo sa sve ijednom reprezentacijom na turniru, niko nije bio bolji od nas. Nekad odluči malo sportske sreće, nekad malo sudijske nepravde...možda bi bilo malo previše i nekorektno da smo otišli dalje jer smo imali strašno puno problema sa povrijeđenim igračima, a to se osjetilo u završnici da nismo imali dužinu klupe, tako da je ovo na kraju možemo reći realan rezultat", kazao je Marković na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.