BiH sutra igra sa Estonijom

"Najveći problem smo sami sebi"

Rukometni reprezentativci BiH pozvali su navijače da u što većem broju napune Skenderiju sutra od 20 sati protiv Estonije. To je suština konferencije za novinare u hotelu Hills, bez kojeg vjerovatno ne bi bilo reprezentacije.

Konferenciji su prisustbovali svi reprezentativci, njih 28.

Estonija je prvi protivnik u kvalifikacijama za SP, a nakon dvomeča protiv njih, u srijedu i u subotu u Talinu, uz dvije pobjede bismo sa Švicarskom u januaru odlučivali o putniku za baraž.

"Igrači su odradili jedan trening imat ćemo još tri. Estonci dolaze sa dva nova igrača Bundedligaša. Naše je da svoje stvari koje smo zamislili uradimo što bolje. Imamo jaku bazu i pokušat ćemo iz kontre i polukontre riješiti utakmicu. Ovdje je 28 igrača, 18 će ih ići u Talin" kazao je selektor Bilal Šuman.

Vidi video!

Kapiten reprezentacije Mirsad Terzić kazao je da smo mi sebi najveći problem.

"Estonija nije naivna pogotovo s ova dva šutera, ali mi trebamo o sebi da se brinemo da poboljšavamo svoju igru. Protiv Austrije zadnju utakmicu nismo izgubili jer su bili bolji, već smo sami sebe porazili".

Srednji vanjski Ivan Karačić kazao je da očekuje da će ovaj ciklus biti tečniji od prethodnog.

"Ovo je drugi ciklus sa selektorom Šumanom i vjerujemo da ćemo bolje usvojiti njegove ideje. Treba da vjerujemo da su to ove kvalifikacije i da ponovo možemo izboriti SP kao prvi put kad smo otišli na veliko takmičenje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi