Novi poraz Borca u Regionalnoj ligi

Nexe bolje od bh. prvaka

Novi poraz Borca u Regionalnoj ligi

Adnan Beganović

Rukometaši aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, RK Borac, niti u trećem susretu u Regionalnoj ligi nisu uspjeli doći do pobjede.

Nakon poraza od Spartaka i remija sa Strumicom, rukometaši Borca su danas pretrpjeli poraz na gostovanju kod Nexea (30:25).

Na samom otvaranju susreta Borac je bio u prednosti, no od 7. minute domaći su preuzeli konce igre u svoje ruke i kako je vrijeme odmicalo stvarali su sve ubjedljiviju prednost. 

Na odmor su rukometaši Nexea otišli sa viškom od tri gola (15:12), da bi u 48. minuti stigli do najveće prednosti (25:18). Do kraja je bh. predstavnik uspio smanjiti zaostatak za konačnih 30:25.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Barišić, Zrnić i Nuić sa po pet postignutih pogodaka, dok su Vujović sa šest, te Janković i Obradović sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.