Oproštaj Tahirovića, sedam golova Doborca

Posljednji klupski susret bh. legendarnog golmana

Oproštaj Tahirovića, sedam golova Doborca

A. Beganović

Utakmicama 34. kola okončana je još jedna sezona u rukometnoj ligi. Kiel je večeras savladao Gummersbach, pa je tako sezonu završio sa maksimalne 34 pobjede.

U posljednjem kolu sastali su se Wetzlar i Magdeburg, momčadi naših reprezentativaca Adnana Harmandića i Damira Doborca. Slavio je Wetzlar sa 32:29, a u dvoboju naših reprezentativaca uspješniji je bio Doborac. Naime, Harmandić se nije upisao u listu strijelaca, dok je Doborac sa sedam golova bio najefikasniji igrač susreta.

Goppingen napih Velimira Petkovića i Enida Tahirovića poražen je od HSV-a pred svojim navijačima (29:28). Ovaj susret bio je i posljednji klupski u bogatoj karijeri legendarnog kapitena našeg nacionalnog tima Enida Tahirovića.

U ligi prvaka Njemačku će naredne sezone predstavljati Kiel, Flensburg i Fuchse Berlin, HSV kao četvrtoplasirani će čekati pozivnicu EHF-a za kvalifikacioni turnir, dok prvoligaško društvo napuštaju Bergischer, Huttenberg i Hildesheim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.