Partizan i Radnički u finalu

Međunarodni turnir u Mostaru

Partizan i Radnički u finalu

A. Beganović

U finalu Međunarodnog rukometnog turnira u Mostaru igrat će srbijanski ligaši, Partizan i Radnički. Crno - beli bili su bolji od Veleža, dok je Radnički savladao Bosnu.

U prvom susretu tradicionalnog rukometnog turnira "Mostar 2011" rukometaši beogradskog Partizana savladali su domaći Velež.

U prvom poluvremenu rukometaši beogradskog Partizana bili su mnogo bolji. Odbrana Veleža nije postojala, a lijepim akcijama crno - beli su punili mrežu domaćeg sastava.

Najveću prednost gosti su imali u 20. minuti (14:7), da bi do odmora domaći uspjeli smanjiti na pristojnih minus pet (17:12).

U drugo poluvrijeme rukometaši Veleža ulaze mnogo bolje, te u 35. minuti smanjuju prednost gostiju (17:15), da bi u 44. minuti Partizan imao samo jedan gol viška (23:22) i tada se činilo da ćemo gledati neizvjesnu završnicu.

Međutim, u posljednjih desetak minuta domaći kao da nisu postojali, dok su rukometaši Partizana laganim golovima došli do konačnih 10 golova viška (34:24)

Kod Veleža najbolji pojedinac je bio golman Enisej Hondžo, a dobru partiju pružili su Amer Denjo (8 golova), te Ajdin Demirović (4 gola), dok su kod Partizana najbolji bili Nenad Maksić (8 golova) i Aleksandar Pilipović (6 golova).

Velež - Partizan 24:34 (12:17)

VELEŽ: Hondžo, Gazić, Zolj 1, Čorić 2, Demirović 4, Denjo 8, Korjenić, Zaimović 2, Demirović 2, Ramadanović, Pokvić 1, Šapuh 1, Ohran 3, Pezo, Kurt, Ljutić. Trener: Semir Abaza
PARTIZAN: Radivojević 4, Radanović, Maksić 8, Mršulja, Pilipović 6, Ilić 2, Rašić 4, Marjanac 5, Mester 1, Marsenić, Radovanović, Ljubenović, Milić, Džamić. Trener: Aleksandar Brković.

U drugom polufinalnom susretu snage su odmjerili aktuelni prvak naše zemlje, Bosna BH Gas i Radnički iz Kragujevca, a nakon 60 minuta bespoštedne borbe slavili su gosti iz Kragujevca.

Izabranici Irfana Smajlagića bolje su otvorili susret i na samom početku poveli su sa tri gola razlike (4:1). Međutim, rukometaši Radničkog vrlo brzo uzvraćaju i dolaze do rezultaskog priključka.

Najveću prednost Studenti su imali u samom finišu prvog dijela (15:11), no sa zvukom sirene rukometaši Radničkog su postigli gol, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 15:12 za Bosnu.

U prvom napadu drugog dijela izabranici Irfana Smajlagića postižu gol i dolaze do prednosti od četiri gola, no gosti serijom od 6:1 prave preokret.

Nakon toga Studenti su ponovo stisli i došli su do tri gola viška (21:18), no onda kreće šou u režiji sudijskog para Lindov i Zuko, koji su u posljednjih 10 minuta učinili sve kako bi Bosna izgubila i što je najgore u tome se uspjeli.

Gosti su slavili rezultatom 25:24, ponajviše zahvaljujući sudijskom paru iz Sarajeva i ta činjenica treba zabrinuti organizatore ovog turnira.

Bosna - Radnički 24:25 (15:12)

BOSNA: Uvodić, Božić, Kapisoda 3, Čakić, Tojčić, Čelica 5, Divković 1, Međić 2, Karačić 5, Savić, Pažin, Vražalić 1, Raković 2, Pucelj, Mesarić 3, Terza. Trener: Irfan Smajlagić
RADNIČKI: Lekić, Bajraktarević, Đukić 7, Tasić, Prodanović 1, Janičijević, Lojaničić, Zlatanović, Radojević 2, Tica 2, Petrović, Brnjas 1, Cvetinović 8, Milinčić 1, Šmigić 1. Trener: Slobodan Jokanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.