Počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu

Na otvaranju duel Francuske i Brazila

Počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu

U Francuskoj danas počinje SP u rukometu, a prvog dana takmičenja biće odigran samo jedan meč.

Od 20.45 časova snage će u Parizu odmjeriti domaćin prvenstva i selekcija Brazila.

Francuska, koja je aktuelni svjetski prvak, nalazi se u grupi A zajedno sa selekcijama Poljske, Rusije, Norveške i Japana.

Grupu B čine Španija, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis i Angola, dok su u grupi C smještene Njemačka, Hrvatska, Bjelorusija, Mađarska, Čile i Saudijska Arabija.

U grupi D nalaze se Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein i Argentina.

U osminu finala plasiraće se po četiri najbolje reprezentacije iz svake grupe, a treba napomenuti da se ukrštaju grupe A i B te C i D.

Mečevi osmine i četvrtfinala igraće se u Montpellieru, Albertvilleu, Parizu i Lilleu, dok će završnica biti odigrana u u pariškoj 'AccorHotels Areni'.

SP na programu je do 29. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi