RK Kakanj osvojio turnir "Enisej Hondžo Kole"

Memorijalni turnir u Mostaru

RK Kakanj osvojio turnir "Enisej Hondžo Kole"

Rukometaši Kaknja osvojili su četvrti memorijalni turnir "Enisej Hondžo Kole", koji se danas igrao u Mostaru pobjedivši u finalu domaćina Veleža 35:33. 

Nakon polaganja cvijeća na mezar Koletu, turnir je otvorila utakmica između Veleža i Bosna TS, a uvjerljivu pobjedu slavio je Velež rezultatom 36:18. Najefikasniji u timu domaćina bio je Muratović sa 13 golova, dok je kod gostiju Tucaković postigao 4 gola.

 

Druga utakmica između RK Goražde i RK Kakanj bila je prava ljepotica. Mostarska publika vidjela je čak 78 golova, a pobjedu je slavila ekipa Kaknja sa rezultatom 41:37. Kod Goražda najbolji strijelac bio je Osmanković sa 13 golova, a kod Kaknja Duraković je zabio 11 golova.

 

U utakmici za 3. mjesto Goražde je opravdalo ulogu favorita protiv Bosna TS, i slavili su rezultatom 37:29. Đezić je upisao 11 golova, Jamak 9, a Osmanković je 7 za Goražde, dok je za Bosna TS najefikasniji bio Martinović sa 12 golova, dok je Isaković dodao 7.

 

Finalna utakmica između Veleža i Kaknja obećaala je dobru utakmicu, a tako je i bilo. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu, i na odmor se otišlo sa rezultatom 19 :17. Ali, drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti, i već nakon 10 minuta igre, preokreću rezultat u svoju korist, bježe na plus dva, i tu su prednost održali do samog kraja. Konačan rezulatat glasio je 35:33 za RK Kakanj.

Utakmica je na momente bila malo previše nervozna, a tome je najviše pridonjela gostujuća ekipa koja je na svaku sudijsku odluku burno reagovala. Taj pritisak je ipak urodio plodom, jer su čak četiri igrača Veleža zaradili crveni karton, i utakmicu završili na tribinama.

 

Na kraju sve je završilo kako i treba, stiskom ruke i čestitkama za dobru i borbenu igru. Predsjednik RK Veleža, Jasmin Korjenić na kraju je ipak bio zadovoljan turnirom :

"Drago mi je što je sve prošlo u najboljem redu, i nadam se da isto mišljenje dijele i naši današnji gosti. Što se tiče rezultata, uvijek je lijepo na kraju pobijediti u finalu, al danas rezultat ipak nije bio najvažniji", te je dodao kroz osmijeh :

"Činjenica da su nam čak četiri igrača isključena dovoljno govori o regularnosti turnira, i dokaz da ovdje nema domaćinskog suđenja".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi