Rukometaši Borca odigrali neriješeno sa Dubravom

Prijateljski meč

Rukometaši Borca odigrali neriješeno sa Dubravom

Rukometaši Borca odigrali su neriješeno (32:32) protiv Dubrave u posljednjoj kontrolnoj utakmici pred nasatvak SEHA lige. 

Kao i u prethodna dva pripremna meča, crveno-plavi su loše ušli u meč, te su veći dio susreta bili u zaostatku. Uspijevali su Banjalučani u nekoliko navrata preokrenuti rezultat u svoju korist, ali na kraju, ipak, nisu došli do pobjede.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu (15:14), iako su Zagrepčani u jednom momentu imali višak od čak šest golova (6:12).

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili banjalučki rukometaši, koji u 38. minutu susreta bilježe prednost od tri pogotka (22:19). Nakon toga uslijedio je neshvatljiv pad kod domaćina, što gosti koriste i prave seriju 7:1.

Nešto više od 100 gledalaca u Sportskoj dvorani "Borik" u tom trenutku gledalo je potpuno neizvjesnu završnicu. Na samo pet sekundi do kraja Banjalučani su imali šut 

za trijumf u ovom meču, ali je on izblokiran.

Najefikasniji u redovima Borca bili su Janković, Dumenčić, Mikić, Obradović i Ćeranić sa po četiri gola, dok je Dubravu predvodio Vinković sa osam, a pratili su ga Jotić sa sedam i Ćorić sa šest pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi