Rukometašice Gruda slavile protiv Ilidže

Gostujuća ekipa bez problema na Ilidži

Rukometašice Gruda slavile protiv Ilidže

E. Čaušević

Rukometašice Gruda večeras su ostvarile pobjedu na gostovanju protiv Ilidže u okviru 6. kola Premijer lige BiH.

Rukometašice gostujuće ekipe večeras su slavile bez većih problema sa osam golova razlike (33:25). Grude su već na samom startu meča pokazale da su došle do pobjedu, te su od samog starta utakmice imale prednost u ovom meču.

Nakon prvog poluvremena gostujuća ekipa imala je od 13:9. Istim tempom rukometašice Gruda igrale su u drugom dijelu, te nisu dopustile Ilidži da se ozbiljnije približi. Grude su na kraju sasvim zasluženo slavile sa 33:25.

Najefikasnija u ekipi Gruda bila je Nikolina Čutura sa sedam, a jedan manje postigla je Amanda Marić. U redovima Ilidže najefikasnija bila je Dragana Dejanović sa šest golova, a po četiri postigle su Saletocić i Čabrić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Premier liga BiH, 6. kolo:

ŽRK Ilidža - HŽRK Grude 25:33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti