Rukometašice Jedinstva ubjedljive protiv Katarine

Kušmić i Horozović završile karijeru

Rukometašice Jedinstva ubjedljive protiv Katarine

Piše: E. Dindić Powered by:
U okviru posljednjeg kola Premijer lige za rukometašice u Mejdanu su se sastale ekipe Jedinstvo AtlasRelaxa i ekipa Katarine iz Mostara. Na kraju ubjedljivu pobjedu slavile su domaće rukometašice rezultatom 50:31 (26:12). 

Pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon prvih 30.minuta susreta, gdje su izabranice Jasmina Unkića sjajnom odbranom limitirale rukometašice iz Mostara na samo 12 golova. Rezultat na semaforu glasio je 26:12 u korist domaće ekipe. 

U nastavku i jedna i druga ekipa igrale su rutinski pa je publika vidjela dosta golova i na kraju ubjedljivu pobjedu domaćih rukometašica rezultatom 50:31. 

Najefikasnija u domaćem sastavu bila je Belušević Marija sa 10 golova, a šest golova postigle su Šumelj i Kušmić. Kod gošći iz Mostara bolje od ostalih bile su Gudelj Marija i Knezović Maja sa po 11 golova. 

Ova utakmica ujedno bila je i posljednja u karijeri za dvije sjajne rukometašice kluba iz Tuzle Indiru Horozović i Kušmić Nerminu koje su  titulom viceprvakinja Bosne i Hercegovine zaokružile sjajnu karijeru. 

OŽRK Jedinstvo AtlasRelax- HRK Katarina Mostar 50:31 (26:12)

Jedinstvo: Vuković 4, Horozović 4, Vrdoljak 1, Belušević 10, Kušmić 6, Sorak 1, Omerović 1, Katić 4, Zvekić 4, Šumelj M 6, Midžić 5, Isić 4.

Katarina: Vučić 1, Knezović 11, Pandžić 2, Slišković 2, Arapović 1, Domić 1, Gudelj 11, Rotim 2. 


Premijer liga BiH (Ž)