Slavija osvojila titulu prvaka Prve lige RS-a

Rukometaši Slavije osigurali prvi nastup u Premijer ligi

Slavija osvojila titulu prvaka Prve lige RS-a

D. Rakanović

Rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva novi su prvaci Prve lige Republike Srpske i naredne sezone igraće Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Slavija je danas na domaćem terenu savladala Mladost iz Banje Luke sa 34:30. 

Domaći su od prve do posljednje minute imali prednost koja je u jednom momentu bila i dvocifrena, ali do kraja utakmice Mladost uspijeva da smanji razliku, jer je Slavija spustila visok ritam i dala priliku svim rezervnim igračima.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Boris Vuletić sa devet golova, a pratili su ga Mladen Vukadin sa osam, i Ivan Benić sa sedam. 

Kod Mladosti su se istakali Todorović i Petrović sa po šest pogodaka.

Slavija je osigurala titulu prvaka Prve lige RS kolo prije kraja. Nakon 17. odigranih kola imaju 42 boda, šest više od drugoplasirane Kozare, te su prvi put u svojoj istoriji osigurali nastup u Premijer ligi naredne sezone. 

RK SLAVIJA – RK MLADOST 34:30 (19:14)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Slavija: Janjić, Močević, Trapara, Benić 7, Tošić 1, Vuletić 9, Bujak, Milošević 1, Domazet, Močić, Tuševljak, Luketa 6, Trapara, Pavlović, Vukadin 8, Tešanović 2, S.Lale, V.Lale  Trener: Boris Tešanović i Bojan Jolić

Mladost: Kovačević 5, Kneš 3, Škrga 5, Todorović 6, Krstajić 5,  Petrović 6, Latinović, Vukalo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi