Sloboda Solana se poravnala sa Maglajem na vrhu tabele

Derbi Prve lige FBiH za rukometaše

Sloboda Solana se poravnala sa Maglajem na vrhu tabele

Rukometaši tuzlanske Sloboda Solane u derbiju prvenstva Prve lige F BiH – grupa sjever, nanijeli su prvi poraz ekipi Maglaja. 

U prepunoj maloj dvorani Mejdana Solari su slavili sa 25:19 (11:6) i na taj način su se bodovno izjednačili sa Maglajlijama.

S obzirom da je Maglaj u prvom dijelu prvenstva slavio sa sedam golova razlike, u narednih deset kola bit će zanimljivo i neizvjesno, a do posljednjih trenutaka se neće znati koja ekipa ide u Premijerl igu BiH.

Solari su večeras diktirali ritam, u jednom trenuku imali i +7, ali su ih brzoplete greške koštale te su se morali zadovoljiti s pobjedom od šest golova razlike.

Sloboda Solana - Maglaj 25:19 (11:6)

Dvorana Mejdan. Gledatelja 1.000. Suci: Primorac i Hrstić (Ljubuški)

SLOBODA SOLANA: Ajdaslić, O. Babović, Hajdarhodžić, Hrustić, Mujezinović, Šahdanović 10, Jahić 1, Smajlović 8 (4), Sejdinović 2, Serhatlić, Bojić, Ramić, Hamzić 1 (1), A.Babović, Kartal, Đulić 3 (2). Trener: Mirza Bulić

MAGLAJ: A.Bradarić, Hamzić, Ćatić, Ridžal 1, Bajrić 2, A. Alibajraktarević, Hrustanović, Ustalić 1, Mačković, Mehinagić 7 (1), K.Bradarić 2 (1), Z. Alibajraktrević, Avdić 4 (1), Gashi, Puljić, Šahinović 2. Trener: Enver Bajraktarević. SEDMERCI: Sloboda Solana 8 (7), Maglaj 6 (4). ISKLJUČENJA: Sloboda Solana 2, Maglaj 6 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.