Smajlagić više nije trener RK Bosna

Smajlagić više nije trener RK Bosna

Irfan Smajlagić od danas više nije trener Rukometnog kluba Bosna BH Gas, nakon što je Upravni odbor Studenata usvojio njegovu ostavku.

Na današnjoj sjednici Upravnog Odbora RK Bosna BH Gas prihvaćena je inicijativa trenera Irfana Smajlagića za sporazumnim prekidom sportske saradnje.

RK Bosna BH Gas nastavlja svoj evropski put sa jačim akcentom na uspostavi profesionalnog sistema rada omladinskih selekcija Kluba, promociji rukometa i saradnji sa Klubovima iz BiH i regiona. Rezultatski ciljevi, u narednoj sezoni ostaju jednako ambiciozni, a to je prije svega odbrana Titule Prvaka Bosne i Hercegovine koja nam omogućava učešće u najelitnijem klupskom takmičenju, Ligi Šampiona u kojoj i ove godine želimo napraviti što bolji rezultat. Također, naš rezultatski cilj u ovoj sezoni je plasman u sami vrh Regionalne SEHA Lige, navodi se u saopštenju sarajevskog kluba.

Gospodinu Irfanu Smajlagiću ovom prilikom zahvaljujemo na dosadašnjim rezultatima koje je postigao sa RK Bosna BH Gas, te mu želimo mnogo sportske sreće u trenerskoj karijeri, dodaje su u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.