Legendarni hrvatski golman pred duel sa Iranom

Šola: Izbaciti jedan Island je veliki uspjeh

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Dohi odigrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, a protivnik našeg najboljeg tima je reprezentacija Irana. 

Danas smo u dvorani Lusail prije utakmice imali priliku razgovarati sa legendarnim hrvatskim golmanom Vladom Šolom, koji u Kataru radi za kolege sa beIN Sportsa. 

"Prvo želim da čestitam Bosni i Hercegovini na kvalifikaciji, protiv jedne rukometne sile kakav je Island, to je strašno veliki uspjeh. Teško je reći da li Bosna i Hercegovina može proći dalje. Ja jedino mogu reći da bi bio zadovoljan da Bosna i Hercegovina nastavi dolaziti na završnice velikih takmičenja," kaže Šola i dodaje: 

"Grupa je dosta izjednačena, izuzev Hrvatske koja odskače kvalitetom. Ostale reprezentacije su na istom nivou, možda malo Tunis koji ima iskustva, potom Makedonija, ali vidjet ćemo šta će se desiti na terenu," kaže Šola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti