Španjolke preko Danske, Šveđankama pomogle Francuskinje

Poznati parovi polufinala EP-a

Španjolke preko Danske, Šveđankama pomogle Francuskinje

U polufinalu Evropskog prvenstva rukometašica igrat će Crna Gora - Španija odnosno Norveška - Švedska. Kada je bilo najpotrebnije Španjolke su odigrale najbolju utakmicu na turniru, savladale su Dansku 29:22.

Većim dijelom drugog poluvremena Dankinje su igrale sa igračicom više bez golmana u fazi u napadi, ali ima se to u ovoj utakmici nije isplatilo. Deset minuta u drugom dijelu, period između 37. i 47. minute je bio koban po Dansku. U tom dijelu je Španija sa 18:15  otišla na velikih 24:17.

U nastavku su Dankinje jurile svoj zaostatak ali nisu mogle ni približno smanjiti svoj zaostatak. Kod Španije se osam igračica upisalo u listu strijelaca, ukupno je realizacija bila 69 posto.Fernandez je postigla pet golova, Cabrala šest, Navaro je skinula 12 lopti. Kod Danske je usamljena bila Jorgensen sa sedam golova, Toft je imala svega šest odbrana. Dankinjama je trebao bod za polufinale.

Mađarska je na kraju ostvarila pobjedu kontra Norveške 29:25, ali poraz od Španije još u prvom krugu se pokazao presudnim.

U polufinalu je na kraju i Švedska. Nakon poraza od Crne Gore Šveđanke su čekale sa strepnjom duel Francuske i Holandije. Holandija je mogla do polufinala eventualnom pobjedom od deset ili više golova razlike. Francuskinje su odigrale do kraja korektno i na kraju su pobjedile 20:18, ali neće u polufinale jer su izgubile u međusobnom susretu baš od Švedske.

Grupa I:
Rumunija - Poljska 24:19
Španija - Danska 29:22
mađarska - Norveška 29:25

Tabela:
1. Norveška 8
2. Španija 6
3. Mađarska 6
4. Danska 5
5. Rumunija 5
6. Poljska 0

Grupa II:
Crna Gora - Švedska 30:29
Njemačka - Slovačka 36:22
Francuska - Holandija 20:18

Tabela:
1. Crna Gora 8
2. Švedska 7
3. Francuska 7
4. Holandija 5
5. Njemačka 3
6. Slovačka 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti