Studenti protiv Vojvodine i Metaloplastike

Poznata satnica turnira u Novom Sadu

Studenti protiv Vojvodine i Metaloplastike

Rukometaši Bosne BH Gas će 26. i 27. svgusta učetvovati na četvrtom memorijalnom turniru "Bogdan Rodić" u Novom Sadu gdje će imati vrlo dobre protivnike u sklopu priprema za novu sezonu.

Puleni Irfana Smajlagića su u grupi sa domaćinom turnira Vojvodinom i nekad slavnom Metaloplastikom iz Šapca, dok su u drugoj grupi NEXE iz Našica, Jugović iz Kaća i rumunska ekipa Energia Lignitui Pandurii iz Targu Jia.

Bosna BH Gas će u petak 26. avgusta odigrati i prvu utakmicu na turniru i to protiv Metaloplastike sa početkom u 15.30, a Šapčani će tog dana odigrati i susret sa Vojvodinom od 19.45. Sarajlije u subotu već u 10.45 igraju sa Vojvodinom, a zatim se igraju utakmice za plasman i to u 13.45 je meč za peto mjesto, u 15.30 za treće dok je finale u 17.30 uz televizijski prenos. Mečevi se igraju u dvorani SC Slana Bara dok će igrači i stručni štab Bosne BH Gas kao i ostali učesnici biti smješteni u hotelu na Fruškoj Gori.

Od protivnika Bosne BH Gas na ovom turniru posebnu pažnju treba obratiti na domaćina koji će sljedeće sezone igrati u Kupu pobjednika kupova (osvojili Kup Srbije prošle sezone). Osvježili su tim sa čak sedam novih igrača među kojima je i Vladislav Veselinov koji je igrao za Studente u Ligi prvaka u sezoni 2009/2010, a u Vojvodinu je došao iz Švedske. Turniri u Velenju, Novom Sadu i Goraždu biće tako idealne provjere pred start SEHA lige i gostovanje u Skoplju protiv Metalurga koga sa klupe predvodi Lino Červar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.