Studenti uspješno prošli Goražde

Bh. prvenstvo za rukometaše

Studenti uspješno prošli Goražde

E. Škorić

Rukometaši Bosne BH Gas, rezultatom 22:20, ostvarili su pobjedu u Goraždu protiv istoimenog domaćina, koji je pokazao zube aktuelnom bh. prvaku.

Kada god bi se sastali Goražde i Bosna, atmosfera na parketu, ali i na tribinama bila bi paklena. Tako je bilo i ovaj put. U Dvorani u Goraždu oko 2.000 ljubitelja rukometa stvaralo je pravu atmosferu.

Studenti su od početka susreta imali prednost od dva-tri gola razlike, ali bi se domaćin uvijek vraćao. Na odmor se otišlo sa dva gola prednosti gostiju iz Sarajeva (9:11).

Pet minuta prije kraja Goražde dolazi na samo gol zaostatka, ali Bosna pravi seriju 3:0 i na kraju dolazi do pobjede 22:20.

Kod domaćih su najefikasniji bili Martić (5) i Dedović (4), a kod Bosne sjajni Karačić sa 11 golova, te Divković sa tri gola.

Bosna je tako pobjedom najavila veliki derbi protiv Borca koji se igra 22. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.