Studenti "zaledili" Lokomotivu na minus 14

Ubjedljiva pobjeda Bosne

Studenti "zaledili" Lokomotivu na minus 14

A. Beganović

U okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Bosne su u Brčkom sa ubjedljivih 35:21 savladali domaću Lokomotivu.

Izabranici Zuhdije Korkarića su u Brčkom opravdali ulogu favorita i sasvim zasluženo su slavili ubjedljivu pobjedu. 

Već od 1. minute Studenti su nametnuli tempo igre, koji domaći rukometaši nisu uspjevali pratiti. Iz minuta u minut rasla je prednost Bosne, da bi na odmor Delić i društvo otišli sa viškom od devet golova (17:8).

U drugom poluvremenu ništa novo, odnosno gosti drže sve konce igre u svojim rukama i dolaze do nova tri boda (35:21).

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Delić, Vranac i Građan sa po pet pogodaka, dok su kod Lokomotive najučinkovitiji bili Benić sa šest, te Božić sa pet pogodaka.

Premiejr liga BiH, 6. kolo:

Lokomotiva - Bosna 21:35 (8:17)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Lokomotiva: Mihajlović, Janjić, Puriš 1, Hercegovac 1, Benić 6, Petrović, Durkić 2, Mijatović, Božić 5, Grab, Tešanović 2, Ristanić 4, Baraković, Gvozdenović.Trener: Goran Vasić.

Bosna: Efendić, Jokanović, Mehinagić 1, Memić 3, Delić 5, Nenadović 1, Dedajić 2, Halilković 1, Alibegović 1, Bračković 1, Vranac 5, Zulfić 4, Građan 5, Bečić 2, Čičkušić i Džinović 3.Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.