Tatran odbranio titulu u Doboju, Prce najbolji igrač

Međunarodni rukometni turnir

Tatran odbranio titulu u Doboju, Prce najbolji igrač

O. Lekić

Rukometaši Tatran Prešova pobjednici su 46. Međunarodnog turnira rukometnih prvaka u Doboju na kojem je učestvovalo osam ekipa.

U finalnom susretu Tatran je savladao poljski Azoty (30:24), kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački selektor Dragan Marković, a čije boje brane bh. reprezentativci Nikola Prce i Kosta Savić. Na taj način rukometaši Tatrana odbranili su titulu osvojenu prošle godine.

Utakmica za treće mjesto se nije igrala, pa su isto podijelili reprezentacija Irana i Esperanca, Bešiktaš je završio na petom, Metaloplastika šestom, Borac sedmom, a Derventa na osmom mjestu.

Na kraju dodajmo da je naš reprezentativac i rukometaš Azotyja, Nikola Prce, proglašen za najboljeg igrača turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.