U BiH 2013. SP za rukometaše do 21 godine!

SportSport.ba saznaje

U BiH 2013. SP za rukometaše do 21 godine!

A. Beganović

Bosna i Hercegovina biće domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2013. godine za igrače do 21 godine.

Bosna i Hercegovina biće domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2013. godine za igrače do 21 godine, odlučeno je danas u Maroku na kongresu Svjetske rukometne federacije.

Većina delegata na Kongresu IHF-a dalo je glas našoj zemlji za organizaciju Svjetskog prvenstva. Jedini protukandidat Bosni i Hercegovini bila je Srbija, no ovaj put naša prezentacija je bila bolja.

Gradovi domaćini Svjetskog prvenstva biće biće Sarajevo, Ljubuški i Zenica, te Banja Luka (potrebno renoviranje dvorane), Doboj i Mostar (potrebna izgradna dvorana).

"Šta da vam kažem. Danas sam čitav dan ko na iglama. Zbog bolesti nisam mogao otputovati u Maroko, ali bio sam na vezi sa našim predstavnicima. Prije nekoliko mjeseci sam rekao da ćemo dobiti organizaciju SP i moje najave su se pokazale tačnim. Tek sada nam slijedi mnogo posla, a nadamo se da ćemo od države dobiti veliku podršku kako bismo smotru najboljih svjetskih selekcija organizirali na najbolji način", rekao je za naš portal Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH i sasvim sigurno jedan od najzaslužnijih za dobijanje organizacije SP, Smajo Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.