Đurković: Bez opuštanja za nastavak pobjedničkog niza

Trener Borca pred utakmicu protiv Konjuha

Đurković: Bez opuštanja za nastavak pobjedničkog niza

D. Rakanović

Rukometaši Borca iz Banje Luke u srijedu dočekuju ekipu Konjuha, u okviru petog kola Lige za prvaka BiH. 

Banjalučani su sa dvije vezane pobjede preuzeli prvu poziciju na tabeli i eventualnom pobjedom nad ekipom iz Živinica došli bi na korak od osvajanja titule prvaka. 

Konjuh je u prošlom kolu vodio protiv Vogošće, čiji igrači su šest minuta prije kraja utakmice, nezadovoljni suđenjem, napustili teren pri rezultatu 28:20  

Trener Borca Ratko Đurković očekuje neizvjesnu utakmicu, ali se nada da će njegovi izabranici nastaiviti pobjednički niz.  

"Sav fokus usmjerili smo na utakmicu protiv Konjuha. Ne smijemo dozvoliti bilo kakav pristup u smislu 'lako ćemo', jer je Konjuh pokazao da igra dobar rukomet. Očekujemo još veću podršku navijača i pozivamo ih u srijedu da nas podrže",  poručio je Đurković.

Utakmica imeđu Borca i Konjuha na rasporedu je u srijedu od 20 sati. 

Tabela Lige za prvaka 

1. Borac m:tel 4 2 0 2 122:106 6 

2. Vogošća PH 3 2 0 1 76:78 6

3. Izviđač CO 4 2 0 2 105:108 6 

4. Konjuh 3 1 0 2 76:87 3 

Preostali susreti:

5. kolo (24. maja):

Borac m:tel  - Konjuh 

Izviđač CO - Vogošća PH

6. kolo (27. maja):

Konjuh - Izviđač CO 

Vogošć PH - Borac

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti