Đurković: Od početka smo kontrolisali utakmicu

Trener RK Borac nakon pobjede protiv Konjuha

Đurković: Od početka smo kontrolisali utakmicu

D. Vejo

Ratko Đurković i njegovi izabranici nastavili su sa serijom dobrih rezultata nakon što su večeras u "Boriku" slavili protiv Konjuha rezultatom 32:26.

Ovo je bila druga vezana pobjeda banjalučkog sastava od kada je nastavljeno prvenstvo, nakon tronedjeljne pauze. Zadovoljan prikazanom igrom svojih pulena, bio je i iskusni crnogorski strateg domaće ekipe.

"Od početka smo kontrolisali utakmicu. Mene lično raduje kako smo igrali. Imali smo greške u realizaciji, pogotovo u prvom poluvremenu. Međutim mi smo to ispravili u drugom dijelu tako da je to na kraju izgledalo sve kako treba. Dali smo šansu svima, drago mi je zbog pojedinih igrača koji dižu svoju formu, to nas raduje. Njihov golman imao je 14 odbrana u prvom dijelu, što je pohvalno, ali i pored toga mi smo imali tri gola razlike. Bitno je da nismo izgubili sigurnost", rekao je za SportSport.ba trener RK Borac, Ratko Đurković.

U narednom kolu, Borac će gostovati ekipi Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi