Đurković: Vogošću napasti od prve minute

Trener RK Borac pred derbi

Đurković: Vogošću napasti od prve minute

D. Vejo

Dvanaesto kolo Premijer lige BiH donijet će pravu rukometnu poslasticu ali i derbi kola, gdje će se sastati lider na tabeli ekipa Vogošće i banjalučki Borac koji trenutno zauzima drugo mjesto.

Veliki izazov za Velikana iz Gospodske, koji ove sezone igra dosta kvalitetno, što pokazuje i sedam vezanih pobjeda. Iako ih očekuje težak test, crveno-plavi na gostovanje ne idu sa bijelom zastavom već s ciljem da ostvare što bolji rezultata i isprse se protivniku.

"Možemo očekivati da Borac ide tamo da napravi iznenađenje. Znamo da su oni favoriti, ali mi smo spremni da odgovorimo na njihovu igru. Sigurno da idemo na gostovanje sa ulogom druge pozicije na tabeli, ali želimo ih napasti i uzeti bodove. Želimo imati što više igrača koji su spremni odgovoriti velikim izazovima kao što je naš naredni protivnik", ističe za SportSport.ba trener RK Borac, Ratko Đurković.

Utakmica između Vogošće i Borca igra se u petak od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi