Veszprem deklasirao Vojvodinu, jedan gol Terzića

Peta uzastopna pobjeda

Veszprem deklasirao Vojvodinu, jedan gol Terzića

Dž. Mrakić

Mađarski Veszprem u okviru 15. kola regionalne SEHA lige snage je odmjerio sa ekipom srbijanske Vojvodine. 

Aktuelni viceprvaci Evrope u gostima su slavili pobjedu od 20 razlike (22:42), a maestralan je bio Gasper Marguc sa devet golova i procentom realizacije od 90%.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bio je Milan Jovanović sa pet golova iz 15 pokušaja, a vrijedi istaći da je rukometni reprezentativac naše zemlje Mirsad Terzić na ovom susretu postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Ovo je Veszpremu bila peta pobjeda u isto toliko susreta u SEHA ligi, a Vojvodina je ovim porazom ostala na jednoj pobjedi nakon devet susreta, i to onoj protiv bosanskohercegovačkog Borca prije osam dana (37:29).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.