Zrinjski bolji od Bosne, Konjuh od Slobode

U Visokom Bosna bolja od Dervente

Zrinjski bolji od Bosne, Konjuh od Slobode

A. Beganović

U okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Bosna je u Visokom savladala Derventu (27:25), Zrinjski je u Mostaru bio bolji od sarajevske Bosne (29:27), dok je Konjuh u Živinicama nadigrao Slobodu (33:24).

Izabranici Zdenka Antovića u Visokom su zasluženo savladali Derventu. Najefikasniji u redovima je bio Skopljak sa devet pogodaka, dok je Marčeta sa sedam pogodaka bio najefikasniji kod Dervente.

U Mostaru su snage odmjerili Zrinjski i Bosna, koja je pružila dobar otpor favoriziranim Plemićima, no od časnog poraza nije mogla bolje. Sa po pet pogodaka su kod Zrinjskog najefikasniji bili Mandarić, Sarajlić i Marić, dok su kod Bosne najefikasniji bili Burnazović sa devet, te Šahinović sa osam pogodaka.

Do druge pobjede u sezoni stigli su rukometaši Konjuha koji su u Živinicama bili bolji Slobode (33:24). Begić sa 10, te Smajić, Sinanović i Hamzić sa po četiri pogotka su bili najefikasniji kod Konjuha, dok su Karaula sa šest, te Serhatlić sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Tuzlaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.