Aladža i Vogošća u evropskim kupovima

Aladža i Vogošća u evropskim kupovima

A. Beganović

Bosanskohercegovački muški stonoteniski klubovi Aladža i Vogošća 29. i 30. augusta učestvovat će  na turnirima prvog kruga grupne faze takmičenja u evropskim kupovima (ETTU).

Stonotenisere Aladže očekuje nastup na turniru u Austriji gdje će u okviru Druge grupe igrati s ekipama SPG Mühringer Montage (Austrija), Irun Leka Enea (Španija), Mojkovac (Crna Gora) i Politechnika Rzeszow (Poljska). Boje Aladže u Austriji će braniti Amer Muftić, Feđa Jašarević, Anes Alić i Edin Kantardžić.

Ekipa Vogošće turnir će igrati u Španiji, a protivnici viceprvaka BiH u Petoj grupi bit će domaći Arteal, Rosa Popovo (Bugarska), Atlas Aglanzsias (Kipar) i Drink Rotterdam (Holandija). Za ekipu Vogošće će igrati Srđan Miličević, Almir Divović, Mirza Dizdarević, Almir Aličić i Ikbal Šeta. 

Po dvije najbolje ekipe iz grupa plasirat će se u drugi krug takmičenja (3. i 4. oktobra).

Aktualne državne prvakinje i naše jedine predstavnice ove sezone na evropskoj sceni - stonoteniserke Željezničara uvrštene su u drugi krug. U okviru šeste grupe 3. i 4. oktobra će igrati na turniru u Mađarskoj s domaćim Postasom Sport Egyesületuom, Sdushorom (Rusija) i Vointom Galatijem (Rumunija).

U naredni krug će se plasirati pobjednik grupe, a turnir će se igrati od 13. do  16. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti