Anita Husarić prva na terenu protiv Južne Afrike

Bh. teniserke igraju Fed Cup

Anita Husarić prva na terenu protiv Južne Afrike

Fed Cup reprezentacija BiH u sastavu Jasmina Tinjić, Anita Husarić i Dea Herdželaš u 1. kolu turnira II grupe Euro-afričke zone, igraće protiv selekcije Južne Afrike. Sa nama u grupi se nalaze još Egipat i Gruzija, koja je i favorit turnira.

Prva na teren, sutra u 10 sati po bh. vremenu, izlazi Anita Husarić, a nakon nje slijedi meč u kojem će nastupiti Jasmina Tinjić, a potom i dublovi za koje je prijavljen par Husarić/Tinjić.

"Igramo sa svim selekcijama iz grupe, a meč protiv Južne Afrike itekako nam je bitan, jer može odrediti našu dalju sudbinu. U Fed kupu se sabiraju svi setovi, a odluku nekad mogu donijeti i osvojeni gemovi, tako da je svaki poen bitan", naglasio je selektor bh. selekcije Vojin Šukalo, dodavši kako je atmosfera među djevojkama odlična.

"Gruzija je možda najkvalitetnija ekipa u našoj grupi, a Egipat ima najmanje šansi. Dakle, meč protiv Južne Afrike nam je itekako bitan, kako bismo se dokopali polufinala, u što ne sumnjam. Imamo tri djevojke i sve tri su željne igre i maksimalno fokusirane na ono što nas očekuje", kazao je Šukalo.

Tek nakon meča protiv Afike, naše djevojke će saznati narednog protivnika, nakon čega će bh. selektor donijeti odluku koje će igračice na teren.

Podsjetimo, II grupe Euro-afričke zone Fed kupa se održava od 16. do 19. aprila u litvanskom gradu Siauliai.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti