Bašić, Brkić, Fatić i Delić protiv tenisera Tunisa

Brane boje BiH u 1. kolu

Bašić, Brkić, Fatić i Delić protiv tenisera Tunisa

Mirza Bašić (ATP 134), Tomislav Brkić (ATP 305) i Nerman Fatić (ATP 679) branit će boje BiH u 1.kolu II grupe E/A zone Davis Cupa, a kao četvrti igrač prijavljen je selektor našeg tima Amer Delić.  

Oni će od 4. do 6. marta odmjeriti snage sa teniserima iz Tunisa s namjerom da se plasiraju u 2. kolo u kojem bi u julu dočekali boljeg iz susreta Bugarska – Turska. 

Davis Cup reprezentaciju Tunisa predvodi kapiten Walid Jallali, a za susret sa BiH prijavljeni su igrači Malek Jaziri (ATP 121), Anis Ghorbel (ATP 356), Skander Mansouri (ATP 1274) i Moez Chargui bez ATP rankinga. 

Okupljanje timova predviđeno je za 29. februar, a tačan raspored mečeva bit će poznat nakon žrijeba koji je na programu 3. marta u 12 sati u Gradskoj areni Zenica. 

Domaćini ovog Davis Cup susreta su Grad Zenica i Gradska arena gdje će se susret odvijati od 4. do 6. marta. Početak mečeva predviđen je za 13 sati za sva tri dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi