Berankis poslao Džumhura kući
Foto: EPA

ATP Memphis, 2. kolo

Berankis poslao Džumhura kući

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur oprostio se od nastupa na ATP turniru u Memphisu. Večeras je od njega bio bolji Latvijac Ricardas Berankis sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Loše je Damir ušao u meč. Bernakis mu je uzeo servis u prvom gemu, da bi zatim propustio šest break lopti, pa je Latvijac uzeo i drugi gem.

Potom je Džumhur izgubio i drugi gem na svoj servis, Berankis je dožao do 4:1, ali se bh. teniser vratio. 

Vratio je jedan break, odličnim servisom je došao do 4:3, ali do preokreta nije mogao. Berankis je sigurno servirao, a zatim je i novim breakom stigao do osvajanja prvog seta sa 6:3.

Sigurnim servisom oba tenisera su krenula u drugi set. Za razliku od prvog seta bilo je malo break šansi. Ipak, Džumhur je u 10. gemu potpuno pao, Bernkis je došao do breaka i ostvario je pobjedu u ovom meču.

ATP Memphis, 2. kolo:

Bernakis - Džumhur 2:0 (6:3, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi