Slavili u dublu

Brkić i Bašić složni: Mnogo nam znači ova pobjeda

Teniska bh. reprezentacija ostvarila je pobjedu nad Poljskom u prvom kolu Prve grupe Euroafričke zone Davis Cupa, a danas su Mirza Bašić i Tomislav Brkić u dublu bili bolji od Lukasza Kubota i Marcina Matkowskog.

"Prva dva seta su mogla lako otići i na drugu stranu, jer tie-break je uvijek lutrija. Dogovorili smo se kasnije da odigramo opušteno do kraja, a u petom setu smo napravili brejk i uspjeli ga zadržati i doći do velike pobjede. Mislim da smo odlična ekipa koja treba ostati na okupu", rekao je Tomislav Brkić, te dodao:

"Ovo je naš najbolji meč do sada. Nadam se da ćemo u budućnosti još više igrati u dublu jer možemo napraviti dobre stvari. Prije ovoga susreta smo rekli da će biti veoma teško, ali pokazali smo da se sa svima može igrati"

"Ova pobjeda mnogo znači za nas. Sada smo osigurali opstanak u ovoj grupi, a sljedeći protivnik je Holandija protiv koje su šanse 50-50. Jučer sam igrao samo dva seta, danas je bilo dosta teže ali ipak je riječ o dublu. Večeras ćemo imati sastanak gdje ćemo odlučiti hoću li igrati sutra", rekao je Mirza Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi