Čilić: Ponosan sam što dolazim iz Hrvatske

Hrvatski teniser nakon dolaska u Zagreb

Čilić: Ponosan sam što dolazim iz Hrvatske

Marin Čilić osvojio je prošlog ponedjeljka svoj prvi Grand Slam pobjedom nad Keijem Nishikorijem u finalu US Opena. 

Hrvatski teniser jučer je doputovao u Zagreb, gdje su ga dočekali navijači. Potom se Marin obratio prisutnima, te novinarima koji su razgovarali sa Marinom po tačno utvrđenom protokolu. Čilić je istakao kako je ponosan što dolazi iz Hrvatske, iako je rođen u Hercegovini, tačnije u Međugorju, gdje će večeras biti upriličena proslava. 

"Uživam svaki dan. Ponosan sam što dolazim iz Hrvatske. Nadao sam se potajno da će se to dogoditi tokom karijere, ali baš na ovakav način i ovako brzo, bilo je iznenađujuće," kaže Čilić i dodaje: 

"Blistam od sreće, tako da je sve ostalo u drugom planu. U sljedeće dvije sedmice očekuje me ništa od turnira i ništa od obaveza. Imat ću dosta vremena za odmor," rekao je Čilić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.