Čilić "preživio" Kukushkina, Tsonga i Paire sigurni
FOTO: EPA

Prošlogodišnji osvajač US Opena u osmini finala

Čilić "preživio" Kukushkina, Tsonga i Paire sigurni

A. Beganović

Najbolji hrvatski teniser i aktuelni osvajač US Opena, Marin Čilić plasirao se u osminu finala posljednjeg Grand Slama sezone.

U 3. kolu US Opena Čilić je bio bolji od kazahstanskog tenisera Mikhaila Kukushkina, koji je odigrao sjajan meč.

Kazahstanac je dosta dobro otvorio meč i u prvom setu slavio je u trinaestoj igri. Do šestog gema drugog seta nije bilo breakova, a onda Kukushkin oduzima servis hrvatskom teniseru i dolazi na korak do osvajanja drugog seta. No, pri vodstvu 5:3 Kazahstanac ne uspjeva zadržati break prednosti, pa i drugi set odlazi u trinaestu igru u kojoj se mnogo bolje snalazi aktuelni sovajač US Opena.

U trećem setu viđen je samo jedan break i to u osmom gemu kada je Čilić oduzeo servis Kukushkinu za vodstvo 5:3, a već u narednom gemu stigao je do seta.

Sjajno Čilić otvara četvrti set, odnosno u prvom gemu oduzima servis Kazahstancu i tada se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno. Ali, u šestom gemu Kukushkin se vraća u igru, odnosno oduzima servis Čiliću, pa i četvrti set otišao u trinaestu igru gdje se bolje snalazi kazahstanski teniser. 

Međutim, u petom setu na terenu je postojao samo jedan teniser, aktuelni osvajač US Opena Marin Čilić. Hrvatski teniser je peti set riješio u svoju korist, te se rezultatom 3:2 plasirao u osminu finala svog najomiljenijeg Grand Slama. 

U osminu finala se plasirao i francuski teniser Benoit Paire, koji je u 1. kolu savladao prošlogodišnjeg finalistu Kei Nishikorija. U 3. kolu francuski teniser bio je bolji od iskusnog Španca, Tommyja Robreda. Paire je slavio u tri seta (7:6, 6:1, 6:1).

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga nije imao problema u duelu 3. kola protiv Sergyja Stakhovskog. Slavio je iskusni Francuz u tri seta (6:3, 7:5, 6:2), a u osmini finala će igrati protiv sunarodnjaka Pairea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.