Davis Cup reprezentacija otputovala za Finsku

Drugo kolo

Davis Cup reprezentacija otputovala za Finsku

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hecegovine danas je otputovala u Finsku gdje će igrati protiv favorizovanih domaćina u meču drugog kola druge grupe Euro - Afričke zone od 4. do 6. aprila ove godine.

Boje BiH će u Finskoj braniti Damir Džumhur (ATP 160), Mirza Bašić (ATP 223), Tomislav Brkić (ATP 474) i Nerman Fatić (ATP 806), a predvodit će ih trener Aljoša Pirić.

I Finska će nastupiti u malo izmjenjenom sastavu u odnosu na njihov posljednji meč protiv Bugarske jer zbog povrede zgloba desne ruke neće nastupiti njihov drugi najbolji teniser Micke Kontinen (ATP 409). Tako da će oslabljeni tim Finske nastupiti u sastavu: Jarko Nieminen (ATP 40), Henrik Sillanpaa (ATP 715), Juho Paukku (ATP 1451) i Henri Kontinen (ATP 1699).

Povreda Micke Kontinena će sigurno uticati na razvoj situacije u Helsinkiju, ali Finci i dalje imaju jedan od boljih Davis Cup dubl timova koji čine Nieminen (ATP DUBL 81) i Henri Kontinen (ATP DUBL 73) U pripremi za nastup protiv Finske Aljoša Pirić je iznio svoje viđenje meča:

„Veliko mi je zadovoljsto što sam u prilici pomoći tenisu u BiH i to tako što ću voditi mladu i talentovanu ekipu u meču protiv Finske u kojem po meni nema favorita. Svi smo svjesni da će protiv Nieminena biti teško i za Mirzu i za Damira, ali obojica već imaju pobjede protiv top 100 igrača i ukoliko odigraju onako kako mogu protiv Nieminena, sve je moguće. Za nas svakako ostaje prioritet da obezbijedimo poen, odnosno dva, protiv druge ploče te na taj način održimo pritisak na Fince tokom cijelog vikenda.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.