Davydenko najavio povlačenje

Kraj jedne odlične karijere

Davydenko najavio povlačenje

Nekadašnji svjetski broj 3, Nikolay Davydenko objavio je danas na press konferenciji u Moskvi kako završava svoju tenisku karijeru. Najbolju sezonu imao je 2009. godine, kada je određeno vrijeme bio treći igrač svijeta.

Igrao je u četiri Grand Slam polufinala te pomogao Rusiji da osvoji Davis Cup. Ukupno je osvojio 21 turnir u karijeri.

"Nažalost, već se neko vrijeme borim sa povredama.Teško mi je pričati o tome, dugo sam razmišljao kada objaviti ovu odluku. Čitav je život preda mnom", kazao je Davydenko, dodavši:

"Ovdje želim službeno najaviti svoje povlačenje sa teniskih terena. Još ranije sam odlučio da se povučem sa teniskih terena, tamo nakon završetka Roland Garrosa, Osjećao sam se kako više ne mogu igrati na razini na koju sam navikao. Trenirao sam dva puta dnevno, ali nisam postizao uspjehe koje sam želio. Čekao sam pravi trenutak, kada sam odlučio da je bilo dosta".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.